Hamnar

Djurgårdshamnen

KMK s Djurgårdshamn är sedan 1915 vår hemmahamn, centralt belägen i slutet av Strandvägen. Här finns plats för ca 250 båtar, alla med tillgång till el och vatten. Hamnkontoret är öppet från den 1 maj till den 31 oktober.

Hamnkontoret har följande öppettider:
1/6 – 14/8 10.00-17.00
15/8 – 30/9 10.00-14.00
1/10 – 31/10 12.00-13.00
För att erhålla en fast hamnplats i Djurgårdshamnen måste man vara medlem och båten registrerad i klubben.
Gästande båtar: När kontoret inte är bemannat se anslag på hamnkontoret eller tala med nattvakten. Här finns även toaletter. I klubbhuset finns också ett café som arrenderas av Tom Bertling.
En begränsning i utnyttjandet är dock de flankerande broarnas segelbara höjd som är 4,1 meter.
Friköp nattvakt: 2 500 kr Gästhamnsverksamhet:
Gästande båtar kontakta hamnkapten på 070-260 27 13.

Gästhamn del av dag 175 kr
Gästhamn per dygn 350 kr
Gästhamn för medlem med registrerad båt i klubben 150 kr/dygn de första 5 dygnen, därefter 350 kr/dygn
Köplats i Djurgårdshamnen 300 kr/år Tel : 070-260 27 13
E-post: hamnen@kmk.se Adress: Strandvägen 56, 115 23 Stockholm

 

Nyheter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Hitta hit

Väder

Hamnkapten

Gästande båtar kontakta hamnkapten på
070-260 27 13 hamnen@kmk.se

Lilla Djurgårdshamnen

Nyheter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Hitta hit

Väder

Hamnkapten

Gästande båtar kontakta hamnkapten på
070-260 27 13
hamnen@kmk.se

Högböte Klubbholme

KMK klubbholme Högböte, strax SO Möja är klubbens förnämsta tillgång, livligt besökt av medlemmar och deras gäster. Här finns två hamnar, den östra huvudhamnen, som ligger väl skyddad för alla vindar samt den västra där man till fullo kan njuta av solnedgången. I båda hamnarna lägger man till vid bryggor och bojar, med eluttag.

På Högböte finns ett stort klubbhus med samvarorum, välutrustat kök, WC samt ett antal övernattningsrum som kan hyras av medlemmar. Två bastubyggnader med panoramafönster över Möjafjärden som har duschar med varmt och kallt vatten.

Ön har dessutom en egen sandstrand för små och stora barn för härliga havsbad. Här finns ett flertal fasta grillplatser där man grillar sin mat. Vid sämre väder kan man sitta under ett skärmtak med belysning och infravärme eller om så önskas på bryggan under en bar sommarhimmel.

Under året arrangeras ett antal större, mycket välbesökta och uppskattade, begivenheter som asadon i början av juni, midsommarfest, kräftskiva i augusti och krabbfest i september.

Högböte har fr.o.m. sommaren 2001 även en helikopterlandningsplats för ökad trygghet för öns besökare och andra sjöfarare om en olycka skulle inträffa i närheten.

Under hela säsongen, från maj t.o.m. oktober, finns ett tillsyningspar på Högböte för att underhålla och vårda den vackra ön samt hjälpa besökare till rätta. Bemannas av Ann-Loou Thorell och Per Thorell.

Högböte, som numera är naturreservat, kom i KAK ägo 1915 och kunde från samma år utnyttjas av KMK som sedan fick köpa holmen 1956.

Bokning av rum i klubbhuset:
Förbokning av rummen i klubbhuset. Förskottsbetalning gäller för asadon, midsommar & kräftan.
Om man inte dyker upp återbetalas inte pengarna. Kansliet skickar ut en bekräftelse ett par dagar innan.
Företag eller större privata sammankomster får inte boka upp klubbhuset från 1 juni till 15 augusti.
Annan tid får enbart veckodagar tas i anspråk, aldrig helger. Alla rumsbokningar som överstiger 6 dagar ska godkännas av kommittén.

Alla löpande beslut under säsongen som påverkar verksamheten ute på Högböte måste förankaras med kommittén enligt stadgarna, kopia av väsentliga mail till ordförande och vice uppskattas.

Nyheter

Trivselregler

KMK:s klubbholme disponeras i första hand av KMK:s medlemmar och deras gäster. Gästande båtar är välkomna i mån av plats. Vänligen ta del av följande information för att underlätta allas vistelse på ön. För allas trevnad är det viktigt att vi följer de särskilda...

Kommande event 2024:

8:e Juni är det dags för våran årliga grillfest Asadon. Vi hoppas som vanligt på stor uppslutning. Det blir traditionsenlig grillmiddag med efterföljande dans i paviljongen till DJ Fredrik Lilienberg och Thony Laurent. För att anmäla sig till Asadon så är det...

Högböte redo för ännu en ny säsong!

Hej alla KMK medlemmar och Högbötevänner.  Varmt välkomna till en ny säsong på sveriges finaste klubbholme - Högböte! Till våran stora glädje har vi även i år förmånen att ha Johan Berg och Camilla Bonde som tillsynsmän. Johan öppnar och Camilla ansluter lite...

Hitta hit

Väder

Tillsyningspar

Mobil: 0702-59 92 29
E-post: hogbote@kmk.se